Skift dit gamle undertøj ud med bambus tøj

27 december 2020 Astrid Pedersen

Er du træt af slidt, hullet og slasket bomulds undertøj? Så bør du overveje i stedet at købe bambus undertøj.

Er bambus undertøj bedre end undertøj af bomuld?

De fleste mennesker som har skiftet fra bomulds undertøj til bambus undertøj kunne aldrig drømme om at gå tilbage til undertøj fremstillet af konventionelle materialer.

Bambus er på mange måder fremtidens materiale når det handler om produktion af tekstiler, især de som sidder tæt på kroppen som for eksempel undertøj, strømper og sokker. Til dette formål er bambus tekstil nemlig bomuld og lignende materialer aldeles overlegent. Dette skyldes at den porøse struktur i bambus materialet bevares under forarbejdning og således er med til at give tekstilet ventilerende og varme transporterende egenskaber.

Samtidig får sved lettere ved at fordampe – og dit bambus undertøj vil således aldrig føles ubehageligt varmt og fugtigt. Du vil ikke opleve lugt gener fra dit bambus undertøj på samme måde som fra undertøj fremstillet af bomuld eller kunst stoffer. Og dit bambus undertøj vil holde faconen vask efter vask, da bambus tekstil er et særdeles slidstærkt materiale.

Bambus tøj er det klimavenlige valg

Dertil kommer at bambus er blandt de mest økologisk bæredygtige materialer når det kommer til fremstilling af tekstil. En bambus skov forbruger kun en lille brøkdel af det vand som går til ved opretholdelsen af en tilsvarende bomulds plantage – og optager på ingen måde nær så meget plads, når man ser på udbyttet af planterne. Bambus er nemlig en græsart som vokser med en hastighed af en halv til en hel meter om dagen, og opnår samtidig en højde på tre til fem meter.

Samtidig udnyttes alle dele af bambus planten til fremstilling af tekstil og andre materialer. Og når du køber dit bambus undertøj hos Boody støtter du samtidig socialt ansvarlig og bæredygtig fremstilling af bambus tekstil. Læs mere på Boody.dk

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler