Når hækken er uregerlig, skal der gang i hækkeklipperen

23 juni 2022 Niels Geckler

editorial

Du bør som dansk haveejer klippe hækken mindst en gang årligt – eventuelt med en af de forskellige modeller af Makita hækkeklippere, der findes på markedet.

De fleste danske haveejere har en hæk af en eller anden slags – ligusterhækken er for eksempel kendt og berygtet som symbol på parcelhus Danmark og den lidt kedelige idyl i forstadskvarterene og villavejene. Men også bøgehækken er udbredt her til lands. Fælles for stort set alle disse hække er at de skal klippes en eller to gange om året.

Makita hækkeklippere

Selv om hækken allerede i foråret og den tidlige sommer begynder at vokse voldsomt ud og begynder at se noget vild og uregerlig ud bør du måske overveje at vente med at klippe den til efter Sankt hans. I hvert fald hvis du vil gøre havens fugle en tjeneste.

Mange af de danske småfugle kan godt lide at bygge deres rede i en tæt villahæk, hvor de er i skjul og sikkerhed – lige ind til du kommer med hækkeklipperen. Men de vil i de fleste tilfælde have forladt deres reder med ungerne når vi når slutningen af juni. Derfor har det været en gammel tommelfingerregel, at man ventede med at klippe sin hæk til efter Sankt Hans.

Makita – en populær japansk producent af elredskaber

hvis du ikke har redskaberne i orden og har brug for at anskaffe dig en ny hækkeklipper er Makita måske en af de muligheder du har overvejet.

Denne japanske producent af elværktøj og elektriske haveredskaber er meget udbredte over det meste af verden og de har været etableret på det danske marked i årtier. Mange haveejere, gør-det-selv folk og håndværkere er glade for de brugervenlige, robuste og innovative redskaber fra denne japanske producent, der siden opstarten med lyskilder og elmotorer tidligt i det 20. århundrede har udviklet sig til en global spiller inden for elværktøj mm.

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler