Hvorfor lakkere sit trægulv?

16 april 2021 Maya Hindsberg

Er dit trægulv begyndt at se slidt og træt ud, med ridser og hakker? Så er det måske på tide at få slebet gulvet af f.eks. gulvkanonen.dk. Det er nemlig den bedste måde at give dit gulv nyt liv på, men hvad så, når du har fået det slebet? Hvilken efterbehandling skal du så vælge?

Der er jo fordele og ulemper ved dem alle, og du kan ikke komme udenom at skulle vælge en, da gulvafslibning og efterbehandling nærmest er uadskillelige, hvis du ønsker at passe på dit gulv. En af mulighederne er lak. Det er nemlig en efterbehandling, som sikrer dig, at dit gulv får en lang levetid, og at du får et flot udtryk i hjemmet.

Fordele ved lakbehandlingen

Der er mange fordele ved lakbehandlingen, hvilket også er en af de primære grunde til, at det er så populært et valg. Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvad disse er, så læs bare med.

Den første og mest åbenlyse er, at lak er med til at give dit trægulv en meget slidstærk og holdbar overflade. Det er især godt for børnefamilier, eller hvis en familie har kæledyr. Det slider nemlig ofte mere på gulvet, end hvad et par uden børn ville. Der er altså ikke risiko for brugsspor på samme måde, og du behøver ikke være bange for at børnene leger på gulvet, og ødelægger det. 

En anden fordel er, at der er meget lidt vedligeholdelse og rengøring ved trægulve, der er blevet behandlet med lak. Det afviser nemlig det meste snavs, fordi lakbehandlingen lukker for træets overflade, og har samtidig ikke brug for at blive genbehandlet gang på gang som f.eks. sæbe. Det eneste du skal gøre, er faktisk bare at støvsuge og moppe gulvet efter behov.

En tredje fordel er også, at lakken fremhæver træets naturlige udseende og struktur, hvilket mange er vilde med.

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler