Hvor går grænsen mellem druk og alkoholisme?

06 november 2020 Cecilie Mortensen

For nogle kan det måske være svært at bedømme, hvor grænsen går mellem druk og alkoholisme. For hvad er i det hele taget med til at afgøre, om noget er et decideret alkoholproblem eller ej? Det kan du blandt andet få svaret på her. 

Hvornår vurderes man til at have et misbrug? 

Noget af det man objektivt set forholder sig til, når det kommer til misbrug er, om alkoholen har fået en dominerende rolle i ens hverdag. Det kan også formuleres ved, at alkoholen er blevet det, man prioriterer højest – og ikke mindst også den beruselse, som også følger med, når man drikker. 

Når man udviser tegn på, at dette er måden, man drikker på, så vil der være tale om et alkoholmisbrug. Der er selvfølgelig, ifølge WHO, mange flere parametre, man også kigger på. Et af dem er, om man har svært ved at styre den trang, man måtte have til at drikke. 

En anden essentiel ting at kigge på er også, om man oplever abstinenser, når man ikke drikker – og ikke mindst om man så bruger alkoholen til at mindske de abstinenser, man så nu engang oplever. 

Disse ting er bare et lille udpluk af punkter, der kendetegner alkoholisme.

Der er god alkoholbehandling at finde

Selvom den afhængige er “hovedpersonen” i misbruget, så kan det dog alligevel være svært selv at komme til en erkendelse af, at man har et problem, og at man skal handle på problemet. Når det er sagt, så er der heldigvis rigtig god hjælp at hente til et alkoholmisbrug. Det betyder også, at man har god mulighed for at komme ud af det misbrug, man har udviklet med tiden. 

Det helt store spørgsmål er formentlig, hvor man skal søge hjælp til alkoholbehandling. Her er https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ et bud, hvor man også kan læse meget mere omkring både behandling og de ting, der er er kendetegnet ved en, der er alkoholiker. 

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler