Hvilket militær vil du ende med at tilhøre?

25 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

Måske tænker du som det første, at du da ikke har tænkt dig at skulle vælge et militær, fordi du er militærnægter. Måske trak du frinummer til session, eller også har du aftjent din værnepligt, så du ved, at du tilhører det danske militær.

Nogle glemmer dog, at det med session og frinummer kun gælder, så længe Danmark ikke bliver truet på sine grænser.

Skulle det ske, så bliver man faktisk indkaldt.

I andre lande foregår det meget anderledes, men pointen er, at du faktisk ikke altid kan undgå at skulle tilhøre noget militær, så længe du er en verdensborger og således i live.

Men er det så givet, at du altid vil være en del af det danske militær, når du bor i Danmark?

Det er bestemt ikke helt sikkert.

Du vil ende med at tilhøre noget militær

Man kan jo sagtens være i Danmark uden at være dansk statsborger, og så bliver man måske indkaldt til det hjemland, som man reelt tilhører.

Desuden sker der jo mange ting i krig, så du kan da ende med at skifte side, stifte en milits, oprette dit eget militær med videre.

Ikke alt dette er lovligt, men det afhænger jo ofte af, hvem der vinder en eventuel krig, om du så slipper for straf.

Andre fungerer også som frihedskæmpere eller i en modstandsbevægelse, som jo heller ikke er helt lovlig, men som tiden har vist, giver man oftest amnesti til dem, hvis man befinder sig på vindersiden.

Er du statsborger i et andet land, så kan du risikere at skulle tilhøre et andet militær og fungere der, hvis der er skærpede krav for at befinde sig i dette land – eller måske ligefrem mangel på samme.

Derfor kan det godt betale sig at forberede sig på det scenarie under alle omstændigheder, så man er parat.

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler