Få flotte fliser påny med effektiv fliserens

29 juli 2021 Astrid Pedersen

Er fliserne på din terrasse eller i din indkørsel blevet plettede, grimede og slidte at se på? Så kan du med fordel læse med her.

Du vil få en forklaring på flisernes grimme udseende. Og du kan læse mere om hvorledes du genskaber flise belægningens smukke og ensartede overflade.

Hvorfor bliver mine fliser så grimme?

Når dine fliser begynder at se ud som om i hundredevis af fugle har klattet på dem skyldes det en lavart som kaldes flisepest. Flisepest udmønter sig i grønne, sorte, gullige og især hvide pletter som i deres facon kan minde om blomster. Men der er altså hverken tale om udtrådte blomster, tyggegummi eller fugleklatter.

Lav, her under flisepest, består af en symbiose mellem svamp og alger. Flisepest er særdeles hårdfør og ernærer sig fortrinsvis ved fotosyntese, det vil sige ved at omdanne sol lys til næring. Det betyder at flisepest trives fint på de golde sten i et udsat miljø hvor de fleste andre organismer må opgive.

Desværre er flisepest også særdeles skæmmende for de pæne fliser. Derfor søger mange have ejere at fjerne flisepest ved hjælp af en højtryksspuler. Men inden du kaster dig ud i dette projekt skal du være opmærksom på at du derved kan risikere at ødelægge flisernes overflade. Og derfor er det en god idé at overlade opgaven til de professionelle.

Hvor kan jeg få hjælp til afrensning af fliser i Grenå?

Har du brug for hjælp til fliserens i Grenå kan du med fordel kontakte RensDjurs. RensDjurs er et firma som har specialiseret sig inden for blandt andet fliserens, algebehandling og vinduespudsning.

Hos RensDjurs får du altid en skånsom, dog grundig og effektiv, rensning af dine fliser med efterfølgende imprægnering af flisernes overflader. På den måde sikres beskyttelse af fliserne samt mange måneder uden flisepest, alger og mos.

Læs mere på rensdjurs.dk

Flere Nyheder

06 september 2021

Find en bilforhandler