Få den rette hjælpe til boligkøbet med en kompetent boligadvokat

Få den rette hjælpe til boligkøbet med en kompetent boligadvokat

Er du på boligjagt – og leder du efter ejer eller andels bolig? Så bør du alliere dig med en dygtig boligadvokat, som kan bistå dig gennem processen.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig?

En boligadvokat kan hjælpe med rigtig mange ting i forbindelse med køb af bolig. Når først du har udset dig et hus eller en lejlighed, som du er interesseret i at købe, vil din boligadvokat kunne hjælpe dig med at vurdere, om det nu også er en klog og smart beslutning.

De fleste købsaftaler er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Er købsaftalen på din nye bolig forsynet med et sådant, kan du roligt skrive den under, hvis du godt kan lide boligen og ønsker at købe den. Så er boligen reserveret til dig i fjorten dage, mens din boligadvokat gennemlæser alle de vigtige dokumenter, som kan fortælle om boligen og den eventuelle ejer eller andels forenings tilstand og beskaffenhed.

Dette kan for eksempel dreje sig om referater fra seneste general forsamlinger i foreningen og bestyrelsen, budgetter og regnskaber, husorden, statutter og servitutter. Men det kan også omhandle lokal planer, som kan få indflydelse på værdien af dit hus eller din lejlighed. Eksempelvis vil projekteret højhusbyggeri omkring en villa med udsigt kunne gøre groft indhug i herligheds værdien, hvilken kan have betydning for din privat økonomi, da friværdien derved udhules.

Når selve handelen er overstået, hjælper din boligadvokat gerne med at få det sidste på plads, for eksempel skal skødet opdateres med de rette oplysninger om boligens retmæssige ejerskab, og dernæst optages i Tingbogen via en procedure, som kaldes tinglysning. Sker dette ikke, vil sælger stadig stå som ejer af boligen, hvilket kan give ham eller hende nogle uretmæssige fordele – for eksempel mulighed for optagelse af lån i boligen.

Har du brug for en dygtig boligadvokat, kan du med fordel finde vedkommende online